Bekijk deze bungalows ook eens:

Bungalow Plexat

Bungalow 't Nisje

Bungalow Reebok

Indeling

Het eerste wat opvalt wanneer u vakantiebungalow TABERNA bereikt, is het ruime perceel waarop de bungalow is gebouwd. Dit biedt u een mooi uitzicht over de bosrand.
Via de hal komt u in een ruime, gezellige woonkamer met een open keuken die van alle gemakken is voorzien. Vanuit de zithoek, verwarmd door een behaaglijke houtkachel, kijkt u zo het bos in. Voor de houtkachel is er ruim voldoende droog stookhout beschikbaar. In de hal vindt u twee deuren die u toegang bieden tot de tweepersoonsslaapkamer en tot de badkamer met toilet.
Wanneer u via de trap in de woonkamer naar de bovenverdieping gaat vindt u aan beide zijden een slaapkamer. Elke slaapkamer is voorzien van twee bedden, waarvan een voorzien van een onderschuifbed. Op de bovenverdieping is ook een toilet aanwezig.
Buiten vindt u direct naast de voordeur een berging met daarin een vrieskast. In de tuin vindt u ook nog een buitenberging. In de buitenberging staan fietsen. U kunt daar kosteloos gebruik van maken. Wel vragen we van u door uzelf veroorzaakte schade te laten repareren, zodat onze volgende gasten er ook gebruik van kunnen maken.
Klik op de foto's voor een vergroting.

P

't Lochtenveld


Honderden jaren geleden was de plaats waar onze bungalow staat een moerassig gebied. Dat kwam door de beek die nu nog zichtbaar is als u in westelijke richting langs de bosrand loopt. In het aardedonker van de Veluwe destijds leek het of er lichtjes boven het moeras zweefden. Mogelijk was het moerasgas dat ontsnapte of waren het vuurvliegjes. Hoe dan ook, in het plaatselijk dialect noemde de eerste Elspeter een lichtje een 'lochie'. De boer aan wie deze grond toebehoorde werd daarom al snel de boer van 't Lochiesveld genoemd. In de loop van de tijd veranderde de naam van 't Lochiesveld in 't Lochtjesveld. Uiteindelijk werd aan het bungalowpark de naam 't Lochtenveld gegeven.

Speelweide

Op 't Lochtenveld is een prachtige speelweide met o.a. een volleybalveld, zandbak, glijbaan, schommels, tafeltennistafel en een trampoline.
Klik op de foto's voor een vergroting.

Omgeving


Wie van natuur houdt, is bij TABERNA op het goede adres. Stap de poort uit en u bent in Nederlands bekendste natuurgebied: de Veluwe. Vanaf het bungalowpark loopt u zo het bos in, een kwartiertje later staat u op de heide. Met wat geluk kunt u zomaar wild als edelherten, wilde zwijnen, ree├źn en dassen tegenkomen. Ook wat vogels betreft kunt u vele soorten aantreffen. Wat te denken van een fraaie zwarte specht of roepende raven? Dassen zijn ook niet vreemd in de bossen rond TABERNA.

Wilt u eens wat anders dan genieten van het natuurschoon, dan bent u zo in Nunspeet of de historische Hanzesteden Elburg en Harderwijk. Een bezoek aan Paleis Het Loo in Apeldoorn of het Dolfinarium in Harderwijk is zeker aan te raden.